Šivanje ljetne haljine na vrpce

Za djevojke sam napravila lagane ljetne haljine od muslina. Šivanje ljetne haljine jako je zabavno i jednostavno.

Odjeću po ovom kroju izrađujem već par godina i moram priznati da je jako lagana i ugodna za nošenje, a djevovke su u njima prave dame.

Zanima vas kako izrezati tkaninu i sašiti ljetnu haljinu na vrpce.

Treba vam:

– izrezati

-tkanina ( muslin, jersey, poplin)

-šivaći stroj, igle, škare

Izrežite rez za željeni broj i malo ga prilagodite. Ništa loše neće povećati gornji dio za oko 7 cm. Zato sam za vas pripremila video upute kako sašiti bomber jaknu i također pronašla slobodan kroj.

To je ono što je popravljanje. Međutim, i dalje možete koristiti kroj za originalnu odjeću kako je predviđeno. Tako će vaša kći imati dvije odjeće. 😉

Nakon što ste izrezali oba dijela haljine, uhvatite dio ispod pazuha. Kao što slika pokazuje. Učinite to na sva četiri dijela.

Zatim preklopite gornji dio haljine tako da prođe kroz špagu. Vi prišijete ovaj dio.

Sada su vam ostali bočni dijelovi haljine.

Uhvatite donji dio haljine.

Zatim stezaljkom provucite špagu kroz otvor na vrhu. Možete vezati samo jedan i zavezati ga s jedne ili dvije strane, a zatim ga vezati s obje strane okvira.

Za uzicu možete koristiti dres. Izrežite traku širine oko 2 cm, a duljina ovisi o tome kako ćete vezati špagu. Najbolje je prvo izmjeriti bebu.

Na otvoru možete vezati i špagu da ne pobjegne. Kao što slika pokazuje.

Nadam se da ste uživali i da vam se haljina sviđa?

Želim vam ugodan odmor 😉

Your Evelin-made with love

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.