Naušnice uradi sam

Dolazi vrijeme kada će djeci trebati štitnici za uši. U postu ispod opisat ću postupak kako to možete učiniti sami. Vjerujte da će ga dijete nositi s još većim veseljem jer će znati da ste ga zabrljali.

Počnimo Prije rezanja tkanine izmjerite opseg djetetove glave. Ako nemate šivaći metar, možete koristiti i špagu, koju potom izmjerite običnim mjeračem.

Treba vam :

– rastezljiva tkanina (najbolji pamučni jersey)

– škare

-šivaći metar i igle

-mašina za šivanje

Imate opseg djetetove glave i od toga oduzmite oko 3-4 cm (ovisno o rastezljivosti tkanine) kako bi remen lijepo pristajao uz djetetovu glavu. Izrežite komad tkanine po dužini (opseg glave – cm) i širine cca 20 cm ili manje ovisno o tome koliko široku traku želite imati. Presavijte ga na pola tako da dio tkanine s uzorkom bude zajedno. Kao što je prikazano na slici i pričvrstite iglama.

Cik-cak bod je dio koji ste zašili iglama.

Zatim okrenite tkaninu na desnu stranu i preklopite je na pola po dužini.

Pričvrstite iglama oko i oko vrpce i ponovno zašijte cik-cak bodom.

Kada zasjate okolo i okolo, okrenite traku tako da šav bude u sredini.

Zatim samo omotate traku tako da se šav ne vidi i traka je gotova. Namjerno sam šivala običnim šivaćim strojem, ali možete naravno koristiti overloc šivaći stroj, što je još lakše i brže.

Traka je napravljena. Što kažete da je bilo brzo, ali nije?

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.